IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клубният бизнес трябва да разшири аудиторията си, препоръча експерт

Малките маржове на печалба не позволяват на играчите на пазара да правят мащабни проекти в развлекателната индустия, смята Мартин Михайлов

13:32 | 29.08.17 г.
Клубният бизнес трябва да разшири аудиторията си, препоръча експерт

През последните няколко години има бум в клубния бизнес у нас. Клубната и баровата култура са основа на нощния живот, който се практикува все по-масово и оттам печели и бизнесът в сферата. Това посочи управителят на столичните барове Terminal 1 и „Строежа“ Мартин Михайлов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него обаче трябва да се разшири аудиторията, за да могат да се случват още по-разнообразни събития.

По думите му развитието на бизнеса в последно време се дължи както на  засилването на интереса към нощния живот в София от страна на много млади чужденци, които все повече посещават столичния град и той се превръща в тяхна любима дестинация, така и от повишилата се активност и желание за социален живот на българските младежи.

„Все повече се доближаваме до европейските стандарти“, категоричен е Михайлов.

Той напомни, че в началото повече се е разчитало на ентусиазма. 

Михайлов на мнение, че трябва да се изгради достъпен за широката аудитория мейнстрийм, за да могат хората, които искат да задълбаят в своето меломанство, да се насочат в по-концентрирани групи, „да открият по-нестандартна музика, което става със слушане“.  

Като проблем пред бизнеса все пак той очерта малките маржове на печалба, с които се работи, и които не позволяват на играчите на пазара да правят мащабни проекти.

Какви са прогнозите пред бизнеса, който осигурява забавления? Ще идват ли големи имена от шоу бизнеса в страната и как се включва България в конкуренцията? Оценяват ли се в страната ни българските изпълнители? Какви са правилата на концертите по морските курорти? Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още