IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко голям е пазарът на нетрадиционен хляб в България

Бизнесът среща трудности с намирането на подходяща пшеница

10:17 | 07.10.16 г.
Колко голям е пазарът на нетрадиционен хляб в България

Голяма част от проблемите на хлебопроизводителите, които са на пазара с нетрадиционен хляб, са свързани с намирането на качествена пшеница. Другият проблем е липсата на добре подготвени кадри. Това коментира Магърдич Хулиан от "Братя хлебари" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Фирмата е ориентирана в производството на хляб с използването на по-стари и различни сортове брашно, разработвани миналия век, и с естествена ферментация.

По думите му в момента бизнесът среща трудности с намирането на подходяща пшеница, тъй като тази, която се отглежда, отговаря само на нуждите на хлебопроизводителите от голям мащаб.

За стартъпа най-важното е продукцията да е произведена висококачествено без да заблуждава производителя.

"Това е подход, който отнема много дълго време, понякога хлябът се прави 3 денонощия, но като продукт е коренно различен и клиентите правят разликата", заяви Магърдич Хулиан.

"Като цяло българинът е консервативен потребител и трудно се доверява на нещо ново и непознато. Ние искаме да дадем алтернативата и той да прецени какво точно му харесва", каза още Магърдич Хулиан. 

Още от разговора вижте в Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още