IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Угърчинска: Ще разберем какво ще става с Франция след парламентарнитe избори

Това, че Еманюел Макрон не е заемал изборна длъжност, е недостатък, поради което той подаде ръка на немалко влиятелни личности

13:51 | 01.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ще разберем какво ще става с Франция след парламентарните избори. Това заяви журналистът Румяна Угърчинска в предаването Invest/Or по Bloomberg TV Bulgaria. Угърчинска коментира нагласите във Франция между първия тур на президентските избори и балотажа на 7 май, когато един срещу друг ще се изправят Еманюел Макрон и Марин льо Пен.

„Това, че Еманюел Макрон не е заемал изборна длъжност, е недостатък, поради което той подаде ръка на немалко влиятелни личности [...] Той знае, че не е управлявал, няма този опит на политиците, но все пак привлече опитни политици. Освен това след резултата от първия тур той получи поне официалната подкрепа както на социалистите, така и на републиканците, тоест на големите партии, които се очаква все пак да бъдат от особено значение в следващите парламентарни избори. Всъщност ще разберем какво ще става с Франция на тези парламентарни избори“, коментира тя. Парламентарният вот във Франция е в началото на юни тази година.

„Залогът е следният: Макрон създаде политическо движение, а на партия. […] Това не е достатъчно, за да се яви на парламентарните избори“, посочва още Угърчинска. По думите ѝ парламентарните избори са от особено значение за това кой и как ще управлява Франция, кой ще излъчи изпълнителната власт.

„Не се знае с какво ще разполага Макрон, за да управлява, за да може да приложи своята програма. Същата проблематика срещаме и при Марин льо Пен, която има своя партия. Тя се представя чудесно немалко години, не защото французите много вярват в тези крайни идеи, а защото това е вот на наказание за класическите партии от доста години“, казва още Румяна Угърчинска.

Целия разговор вижте във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още