IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D карта на България създава ново изживяване за туристите

Платформата "I walk" обхваща туристическите обекти, културно-историческите паметници и интересните места в страната

13:55 | 03.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Първата по рода си интерактивна карта на туристически обекти стартира не къде да е, а в България. Създателите на "I walk" - Димитър Игнатов и Иван Киришев, разказаха в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR повече за този проект.

"I walk е интернет сайт и мобилно приложение, което ние разработихме, 3D карта с 3D обекти на България - туристическите обекти, културно-исторически паметници и така нататък", обясни Димитър Игнатов.

Картата има леко анимиран вид, много е пъстра и обхваща цяла България, разказват създателите ѝ. Но също така е и онлайн туристически гид, който може да предоставя абсолютна информация на туристите къде да отидат и какво да видят. А сред предимствата на "I walk" е това, че на място ползвателите на платформата могат да се информират още по-добре за посещаваното от тях място чрез мултимедия, създадена от авторите на картата.

"Това всичко отнема страшно много време - три години. Тръгнахме от Северозападна България. Искахме като хора, които се занимават с производството на мултимедия, да направим нещо за тази местност, за града, просто ей така - като родолюбци", разказват още от "I walk".

Те призоваха за съдействие от страна на всички заинтересовани, тъй като в момента работят в екип от 7 човека. Димитър Игнатов и Иван Киришев призоваха и за финансово съдействие.

Иначе в момента се водят преговори с друга държава за разработването на платформата и там. Засега обаче остава в тайна за коя страна става въпрос.

Още от разговора вижте в Bulgaria ON AIR


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още