IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде в Европа жилищата поскъпват най-силно?

България, редом с Ирландия и Германия, се нарежда сред перспективните дестинации за инвестиции в следващата година, според онлайн портал

08:43 | 30.06.17 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Европейският съюз (ЕС) влезе в устите на всички през тази и миналата година заради Brexit. Всички се съсредоточиха върху това какво означава напускането на ЕС за пазара на имоти във Великобритания, за паунда и за британските купувачи на имоти в чужбина. Всъщност международният интерес към пазара на имоти в Европа рядко се е случвало да е по-висок благодарение на по-слабото евро спрямо долара, пише онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Къде купувачите на имоти да инвестират в Европа? Един важен фактор, който ще доведе до търсенето, е ръстът на капитала, т.е. кои са пазарите с ръст на цените и кои – със спад.

Порталът е използвал най-новите данни на европейската статистическа служба Евростат, за да направи карта на растежа на цените на жилищата в Европа, така че да представи цялостната картина на континента.

Данните показват, че цените на жилищата се увеличават с 4,7% в ЕС през 2016 г., като темповете на ръст достигат своя връх в средата на годината.

Най-високо увеличение е отчетено в Исландия (13,6%), следвана от Норвегия (11,6%) и Чехия (11%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 10
majnata
преди 6 години
*** off , jerk .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 11
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
ОТ КЪДЕТО СИ И ТИ ПРАЗНА СЕЛСКА КРАТУНО ,ЦЯЛ ЖИВОТ ЖИВЯ В ЛЪЖА И ИИЗМАМА И СЕГА КАКВО ИСКАШ ОТ ЧЕРВЕНИ ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ РУСИЯ ,ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ И ДЕЦАТА ТИ ЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ И ТЕ ДА ОСТАНАТ ТОКОВА ПРОСТИ ,КАТО ТЕБЕ !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
majnata
преди 6 години
В Радомир...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още