IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Некоректни наематели на държавни жилища губят право на ново настаняване

Променят се правилата за закупуване на ведомствен апартамент

13:12 | 13.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: община Стара Загора</em></p>

Снимка: община Стара Загора

Некоректни наематели на държавни жилища губят право на ново настаняване в бъдеще, реши днес Министерският съвет. На днешното заседание на министрите са одобрени промени в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост. 

Промените предвиждат лица с прекратени по тяхна вина наемни отношения с държавата или които са били некоректни в предишни наемни отношения с нея, да губят право на настаняване в държавни ведомствени жилища занапред.

Когато няма кандидати за настаняване, покриващи изискванията, в свободните ведомствени жилища ще бъдат настанявани семейства, независимо какъв е броят на членовете им.

В тези случаи наемната цена ще се удвоява не за цялото жилище, а само за жилищното помещение или помещенията с най-голяма площ, с които се надхвърлят нормативите.

Настанените по този критерий в държавни жилища нямат право да ги закупят, ако към датата на молбата за закупуване на жилището не са налице изискваните според правилника условия и нормативите, определящи в какво жилище се настаняват семейства с даден брой членове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още