IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините настояват програмата за саниране на жилища да продължи

Има спекулации, свързани с работата по програмата, смятат в НСОРБ

14:48 | 01.12.16 г. 1
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Националната програма за енергийна ефективност, по която се извършва санирането на многофамилни сгради, трябва да продължи, настояват от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) в позиция, изпратена до медиите.

Според организацията има спекулации, свързани с работата по изпълнение на програмата, която е добре работеща и допринася за подобряването на жизнената среда, стандарта на живот и за облика на българските градове.

Според местната власт хората са доволни от резултатите от програмата до момента. Натрупаният до момента опит пък помага за подобряване на организацията, контрола и ефекта от осигурените публични средства по нея.

Програмата трябва да продължи, защото основна цел на ръководствата на всяка община е създаването на по-добри условия за живот в населените места, допълват от сдружението.

На 21 ноември Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) препоръча на общините временно да прекратят подписването на договори по програмата. Паричният ресурс за реализацията на проекта се изчерпи, а правителството в оставка не може да гарантира продължаване на финансирането.

С решение на Министерския съвет от сряда (30 ноември) обаче бяха отпуснати допълнително 1 млрд. лева  за продължаване на програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
pecan
преди 7 години
Че се крадат пари от тези програми ясно е. От чий джоб излизат тези пари е въпросът . Аз мисля че след като са от националният бюджет значи излизат от нашият джоб . Можеше просто да не плащат данъци няколко години тези които си санират жилищата , но как да ги правят нашите фирми тогава .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още