IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив има всички предпоставки да се превърне във водеща аутсорсинг дестинация

ИТ и аутсорсинг фирмите в региона веча са над 60, а заетите служители надхвърлят 5 хил.

12:48 | 24.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Пловдив има всички предпоставки да се превърне във водеща аутсорсинг дестинация

Икономическото развитие на град Пловдив и възможностите за разрастване на аутсорсинг индустрията бяха дискутирани по време на бизнес среща, организирана от Германо-Българската индустриално-търговска камара с домакинството на Галакси Инвестмънт Груп.

На събитието бяха споделени много практически съвети за успешен аутсорсинг бизнес в региона на Пловдив. Пловдивският регион е един от най-динамичните и бързо развиващи се в България и в рамките само на пет години фирмите, работещи в IT и аутсорсинг индустрията, вече са над 60, като заетите служители надхвърлят 5000.

Според местната администрация градът има потенциал да удвои ръста на тази индустрия.

„Пловдив има всички предпоставки  да се превърне във водеща аутсорсинг дестинация. Това е важно за дългосрочното икономическо развитие на града“, коментира Мартин Драгоев, директор „Инвестиции и продажби“ в Галакси Инвестмънт Груп.

На срещата беше представена инвестицията на компанията в проекта Офис парк Пловдив, първокласна офис сграда, която да отговаря на нуждите на компаниите от сектора, които вече работят в града и на тези, които предстои да отварят офиси.

Развитието на аутсорсинг и IT индустрията през последните години даде възможности на много млади и талантливи хора да получат добър професионален старт, като им се дава шанс за работа в международна среда и възможности за  бързо кариерно развитие. Около това мнение се обединиха участниците в дискусията Ивайло Славов, член на борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация и управител на Булпрос АД,  Филип Угринов, вицепрезидент Продажби, Маркетинг и Бизнес решения в Телус Интернешънъл Европа, Димитър Димитров, съдружник в Новарто ООД, и Радиана Радева-Херолд, управител, м+в МедиаНетуъркс ЕООД.

Представителите на бизнеса констатираха, че в града има необходимост от добре обучени  IT кадри. Според представителите на бизнеса е важно да има добро партньорство с местната власт. Освен това е необходима и инвестиция в образованието, която да подготвя среден мениджърски персонал, като се създават съответните специалности в университетите, които да подпомогнат бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още