IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 40% от площите в новия Офис парк Пловдив са отдадени

Експертите смятат, че създаването на качествени условия за компаниите от IT бранша ще привлече доста компании

13:29 | 12.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация:&nbsp;&bdquo;Галакси Инвестмънт Груп&quot;</p>

Илюстрация: „Галакси Инвестмънт Груп"

Нараства търсенето на качествени имоти в сегмента на офис площите в град Пловдив. За това съобщиха от инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп“, като отчетоха 40 % заетост на площите в проекта „Офис парк Пловдив“, който се изгражда в момента.

Договорите са с както с компании, които вече работят в града, така и с нови, на които им предстои да направят своите инвестиции. От компанията заявиха, че IT и аутсорсинг индустрията са основните наематели в сградата. „Офис парк Пловдив“ отговаря на всички изисквания на високотехнологичните компании, като в същото време предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство. Очакванията на инвеститора са за бързо запълване на останалата част от сградата и привличането за наематели на  ключови имена от сектора.

Експертите смятат, че създаването на качествени условия за компаниите от IT бранша ще привлече доста компании, които ще останат да развиват бизнеса си в града. Като инвестиционна компания в богато портфолио във всички сегменти на сектора на недвижимите имоти „Галакси Инвестмънт Груп“ вече има доста сериозен опит от работата си с компании от аутсорсинг индустрията. Компанията управлява проекта „Роял Сити Бизнес Парк“, в който първите наематели са „Софика“ и Scalefocus, едни от водещите български аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив.

Според AT Kearney „Global Services Location Survey” 2014 България e номер 1 в Европа като привлекателно място за развитие на аутсорсинг индустрията.

За 10 години компаниите в сектора са отбелязали 600% ръст на продажбите. 90% от работещите в сектора са на възраст под 35 години, а средните заплати са между 1500 и 3500 лв. Това е секторът с най-висока добавена стойност. Потенциалът на България е разпознат от инвеститорите, категорични са експертите, а Пловдив е предпочитана дестинация. Доказателство за това е и факта, че в града вече са отворили офиси много утвърдени на международната сцена компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech, Reward Gateway, и др., а наскоро и на Speedflow.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг на бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната. Само за последните 12 месеца, до средата на 2015 г., броят на заетите в тази индустрия е нараснал до 41 хиляди души.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още