IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revetas стартира втора фаза на Sofia Airport Center в началото на 2017 г.

Фондът е вложил над 50 млн. евро в мола City Center Sofia, който е изцяло обновен и ще работи под бранда Park Center

12:27 | 16.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият нощен изглед към обновения City Center Sofia, който ще работи под бранда Park Center.<em> Снимка: Facebook страницата на&nbsp;Park Center</em></p>
<div>
	&nbsp;</div>

Новият нощен изглед към обновения City Center Sofia, който ще работи под бранда Park Center. Снимка: Facebook страницата на Park Center

 

В началото на следващата година ще стартира втората фаза от строителството на Sofia Airport Center (SAC) – логистичния и офис комплекс в района на Летище „София”.

Това съобщи по време на пресконференция главният изпълнителен директор на новия собственик на  SAC – британския инвестиционен фонд Revetas Capital, Ерик Асимакопулос

Асимакопулос представи обновения мол City Center Sofia, който вече се казва Park Center – бранд на инвестиционния фонд, който обединява общо 16 търговски центъра в Централна и Източна Европа. Молът официално отваря с новия си облик от утре, 17 септември (Деня на София).

Във втората фаза на SAC се предвижда строителството на около 35 хил. кв.м офис площи, обясни Асимакопулос. Целият капацитет на проекта е за реализация на общо около 80 хил. кв.м офиси.

Размерът на общата инвестиция в следващите 2-3 фази от проекта се оценява от инвестиционния фонд на около 150 млн. евро, посочи той.

Що се отнася до търговския център, той е изцяло реновиран. Общата инвестиция на компанията е над 50 млн. евро, като само в ремонтите са вложени 6-8 млн. евро, обясни той.
Заетостта на търговския център в момента е около 90%, каза още Ерик Асимакопулос. Очакванията са до края на годината тя да достигне 96%, тъй като се водят преговори с още наематели.

До края на годината в мола ще има нов ресторант с тераса, фитнес, детски кът и специален кът за тийнейджъри с повече игри, допълни управителят на мола Моника Григорова.

Асимакопулос обясни, че стратегията на фонда за инвестиции в България и в целия регион на Централна и Източна Европа е дългосрочна – за период 5-15 години. Компанията има интерес към качествени активи с отлично местоположение. 

„Централна Европа като цяло ще расте. София е важна част от това и ние сме на правилното място в правилното време. Това са два от най-добрите имота в София”, каза преди време Асимакопулус в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още