IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revetas Capital стъпва и в по-малките градове у нас

Ръст в наемите на офис и търговските центрове от 10% до две години очаква изпълнителният директор на инвестиционния фонд

14:58 | 24.03.16 г.
<p>
	Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на лондонския инвестиционен фонд Revetas Capital. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на лондонския инвестиционен фонд Revetas Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Британският фонд Revetas Capital дава заявка за инвестиции и в в по-малките градове у нас.

В момента разглеждаме няколко потенциални сделки в офисния сектор и търговията на дребно в по-малките градове. Интересуваме се от сделки в Пловдив, Бургас и по Черноморието, заяви Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на британския инвестиционен фонд Revetas Capital, в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

„Нашата стратегия е да работим съвместно с местните банки и местните собственици на имотите и да помогнем за преструктурирането и рекапитализирането на тези имоти”, посочи той.

Фондът притежава City Centre Sofia, а наскоро придоби и намиращия се до летище София складов и офис комплекс Sofia Airport Centre. 

„Централна Европа като цяло ще расте. София е важна част от това и ние сме на правилното място в правилното време. Това са два от най-добрите имота в София”, каза Асимакопулус.

Според Асимакопулус София има интересна икономика, а бизнесът с аутсорсинг се разраства много бързо. По думите му именно той ще подкрепи растежа в региона. 

Бизнесменът разясни детайли около придобиването на Sofia Airport Centre.

„След като придобихме компанията, се ангажирахме да инвестираме милиони евро. Заедно с банката преструктурирахме целия дълг така, че компанията да има перспективна база. Планираме да започнем строителство след 6 месеца на нови офис сгради”, обясни инвеститорът.

Асимакопулус очаква през следващите две години да има 8-10% увеличение на нивата на наемите на офис и търговските центрове. Той каза още, че София е много привлекателна дестинация за инвеститорите, като за това спомага непрекъснато развиващата се инфраструктура.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още