IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Ботевград бе открит завод за термични принтери за 3 млн. евро

В новата база ще се произвежда над 6 млн. принтера годишно за износ в целия свят

16:19 | 04.10.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	От ляво надясно: кметът на Ботевград&nbsp;Иван Гавалюгов, съсобствениците на APS Group&nbsp;Дени Монтагутели и Паоло Визентини и генералният директор на групата Дочо Стайков. <em>Снимка:&nbsp;APS&nbsp;</em></p>

От ляво надясно: кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, съсобствениците на APS Group Дени Монтагутели и Паоло Визентини и генералният директор на групата Дочо Стайков. Снимка: APS 

Производителят на термични принтери Advanced Printing Systems (APS Group) откри в Ботевград свой завод, в който инвестира 3 млн. евро.

APS Industrial Park е най-голямата база за производство на термични принтери в Югоизточна Европа, изтъкват от компанията.

Индустриалният парк, разположен на площ от 17 хил. кв. м, е единствената производствена база на компанията и ще произвежда над 6 млн. принтера годишно, предназначени за износ в цял свят.

В APS Industrial Park ще бъдат открити нови 150 работни места и заедно със сега заетите в българското представителство на компанията общо ще работят над 300 души.

Първата производствена база на компанията е открита в България през 2004 г. Преди години производството на компанията е било в Италия и Китай, но от 2012 година изцяло се премества в България.

„APS е иновативна европейска компания с над 25 патента в проектирането и производството на термични принтери. Вече няколко години производството ни е локализирано в България. Убедихме се, че тук има отлични специалисти и благоприятна бизнес среда. Това определи решението ни да продължим с инвестициите си, да разширим производствената база и да построим технологичния парк тук“, коментираха при откриването собствениците.

APS Industrial Park се изгражда в продължение на три години и освен сега съществуващите сгради, в него ще има 3 нови обекта за производство на пластмасови компоненти, за тестване на принтерите и качествен контрол. Изграден е и нов, автоматизиран вертикален склад за автоматично подаване на компонентите за производство на съответните принтери.

Приложението на термичните принтери е в широк диапазон – POS терминали, касови апарати, терминали за кредитни карти, везни за теглене, тахографи, таксиметри, системи за паркиране, медицинско оборудване и др. Компанията е основен доставчик на Continental, Stoneridge, KFI Trading, Data Modul и др.

Advanced Printing Systems (APS) e основана преди 22 години в Италия. Има представителства и офиси, разположени в Европа, Азия и САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
А, хаирлия да е, след толкова години, най-после и завод за цели проводници :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още