IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори: Русия обмисля създаването на марионетна държава в Украйна

Западните служби за сигурност допускат промяна в плана на Путин чрез създаване на "Новорусия" върху откъснатите от Украйна земи

12:13 | 29.01.15 г. 23
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тази седмица парламентът на Украйна прие с мнозинство декларация, с която обяви Русия за агресор, а Донецката и Луганската народни републики за терористични организации. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тази седмица парламентът на Украйна прие с мнозинство декларация, с която обяви Русия за агресор, а Донецката и Луганската народни републики за терористични организации. Снимка: Ройтерс

Има данни, че Кремъл променя подхода си към Украйна и цели създаването на отделна държава в източната част на страната, пише Financial Times в свой анализ.

Войната в източните региони на Украйна продължава да ескалира след нарушението на примирието от Минск от страна на про-руските сепаратисти миналата седмица. Западът се опитва да намери бърз отговор на кризата. Европейските лидери обмислят нови, по-сурови икономически санкции срещу Русия, като ефектът от прилагането им върху руската икономика до момента е силно осезаем. Въпреки това дори и нови санкции изглежда няма да доведат до промяна в политиката на Кремъл.

Боевете от началото на годината са някои от най-кървавите епизоди на 10-месечния конфликт. Подкрепяните от Русия сили започнаха масирана офанзива на няколко фронта срещу украинската армия. Подписаното примирие от Минск миналия септември е изцяло забравено.

Повече от 5 000 украинци са били убити до момента, а 11 000 са инвалидизирани или сериозно ранени, заяви американският посланик в ООН Саманда Пауър пред Съвета за сигурност в понеделник. Стотици бройки военна техника, включително танкове, тежка артилерия, бронирана техника, противовъздушни оръдия, както и муниции, пресичат руската граница от началото на годината, показват данни на НАТО.

През последната седмица двустранни срещи между НАТО и украинските служби за сигурност споделиха доказателства  за това. Към момента в Украйна има повече управлявани от руснаци високотехнологични и ракетни системи с далечен обсег, отколкото имаше при свалянето на малайзийския самолет MH17.

И докато дейността на Русия на бойното поле е добре известна, намеренията ѝ остават трудни за разчитане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

22
rate up comment 4 rate down comment 2
hex
преди 9 години
Тази писменост е създадена за нуждите на Царство България, по заръка на българския монарх. Няма славяни, няма алабализми! Гнуста си ти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
а за нашата независимост(сила няма при нас, тук съм съгласен) е много различно. Ама много. В интерес на истината точно независимостта ни си е в голяма степен наше си дело.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
даже...даже си дипломатичен в разясняването си. Сравнението е по-скоро все едно в Бг когато от девет големи области станаха...двадесет и осем ли бяха в момента? И сега ако дадем някаква автономност на Кърджали(примерно те да си гласуват и за областен управител) след 100 год те да кажат, че са отделна държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 10 rate down comment 3
nocalled
преди 9 години
мислиш, че китайците ще им ги подаряват после ресурсите ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 13 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
Когато Китай си поиска Сибир ....-----------------------------------Ти пък верно къде отиде бе брачед, то Сибир било ли е някога китайско? То все едно дори и да е било китайско(а то не е) та все едно България да каже на Турция - дайте си ни Константинопол, на Македония - вие вече сте към нас, Мексико да каже на САЩа - я си ни дайте Тексас (а па това ако се случи) комшията на Мексико такава тупаница ше им бие в сурата на тея кактуси, че ше им преначертае картата още 3-4 пъти ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 9
hevito666
преди 9 години
...тази гнус - по горе , за която е използвана Кирилицата, постига две неща : - цапа славянската писменост .. - за пореден път / по десет на трета степен / ни убеждава , че гащите са омазани и смръднята е нетърпима ......не съм целял да Убиждам автора / ако се почувства засегнат - моля да ме извини /Поздрави!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 4
mick
преди 9 години
Крадецът вика - дръжте крадеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 2
многодобре
преди 9 години
Спрете дебилната войнаhttp://***.cross.bg/ykraiina-rysiya-evropa-1450082.html#axzz3PumgfMYz
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 26 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 9 години
"В момента се подготвя това - Китай да си поиска Сибир..."Муааахахаха!!! Еваларка, супер трейдър си - личи ти!И аз сутринта си поисках от жената, ама ми отказа - нещо не била на кеф! Русия сигурно е по-дашна... хахаха!Ти що не си поискаш нещо от некого да видиш как става работата.... хахаха! А това е направо за златната колекция:"...НЯМА КОЙ ДРУГ да се застъпи за Русия освен ЕВРОПА."Меркел ще сложи къса пола и голямо деколте и ще отиде да ходатайства в кревата на Си Дзинпин, или Оланд ще пръдне от трибуната на ООН? Или Камерън ще прати флота на Нейно Величество в Южнокитайско море?Или всички вкупом ще викат от Европа към Китай "JE SUISE RUSSIA!"Тука верно се напълни с ***!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 19 rate down comment 11
Forex Master
преди 9 години
>>Русия обмисля създаването на марионетна държава в Украйна>>След като САЩ си създадаха марионетна държава на територията на Украйна, напълно нормално е и Русия да го направи. Все пак бившата държава Украйна има обща граница с Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още