IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган призова турския народ да запази спокойствие

Турция няма намерение да продължава въведеното извънредно положение повече от три месеца, но ще го направи, ако се наложи, заяви премиерът Йълдъръм

09:07 | 24.07.16 г.
Ердоган призова турския народ да запази спокойствие

В телевизионно обръщение тази нощ президентът Реджеп Тайип Ердоган призова турския народ да запази спокойствие по отношение на ситуацията след неуспешния опит за преврат преди седмица. Речта му беше излъчена пряко в ефира на телевизия "Ал Арабия", предават ТАСС и БТА.

По думите на Ердоган страната се е избавила от болестта и върви към оздравяване,  икономиката е стабилна и се развива. 

Той каза, че броят на арестуваните военни и граждански лица е 13 156 души. Сред тях има 126 генерали. Ердоган се зарече да изчисти всички държавни структури от привържениците на Фетхуллах Гюлен, сочен от властите като отговорен за организирането на метежа.

Очакват ни нови и важни проекти, заяви Ердоган.

Според изявление на премиера Бинали Йълдъръм Турция няма намерение да продължава въведеното извънредно положение след изтичането на тримесечния му срок, но ще го направи, ако се наложи. Премиерът каза също, че президентската гвардия ще бъде разпусната, защото повече няма да има нужда от нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още