IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките фермери продължават с протестите

Преговорите между стопаните и правителството са приключили без успех

12:56 | 11.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преговорите между правителството и гръцките фермери, които от три седмици блокират пътища в знак на протест срещу мерките за икономии в страната, не са довели до компромис, съобщава гръцкият в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Синдикалистите в южната ни съседка заплашват с по-нататъшни действия, допълва изданието.

Министърът на земеделието на Гърция Евангелос Апостолу е предвождал правителствената делегация, която в продължение на три часа е преговаряла със синдикатите, представляващи фермерите в страната.

"Нищо позитивно не излезе от разговорите", коментира Вангелис Бутас от координационния комитет на протестиращите фермери.

Голям фермерски протест ще се проведе в столицата Атина във вторник (14 февруари). Бутас призовава всички гърци да се присъединят към демонстрацията.

Пътните блокади също ще продължат.

Припомняме, че от началото на годината имаше няколко опита за блокада на българо-гръцката граница от гръцките фермери по сценария от предходните няколко години. Стигна се и до краткотрайно спиране на работата на ГКПП Кулата-Промахон.

Границата с Македония обаче беше блокирана заради протестите.

Български превозвачи се заканиха да направят контраблокада на границата, ако се стигне до ново затваряне на границата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Гърция изпълнява грешните указания от Международния валутен фонд да се прилага неправилно управление на паричната система и нейните страдания продължават.Вариантите са два: 1) При запазване на неправилното управление на паричната система щетите се уголемяват. 2) За устойчив обществен просперитет е необходимо правилно управление на паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още