IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите са бичи настроени към Турция

Инфраструктурният и енергиен сектор са ключови възможности за дългосрочни инвестиции в страната, смята Озан Озкурал от Tanto Capital Partners

21:57 | 04.08.16 г. 4
<p>
	Озан Озкурал, управляващ партньор в Tanto Capital Partners. Снимка:&nbsp;<a href="http://www.bloombergtv.bg/" target="_blank"><strong>Bloomberg TV Bulgaria</strong></a></p>

Озан Озкурал, управляващ партньор в Tanto Capital Partners. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки сериозната волатилност, която се наблюдава в момента, инвеститорите в Турция са бичи настроени в дългосрочен план, а инфраструктурният и енергиен сектор са ключови възможности за дългосрочни инвестиции в страната. Тази теза разви Озан Озкурал, управляващ партньор в Tanto Capital Partners, в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria

"В дългосрочен план бъдещето на Турция е много светло. Може в краткосрочен да изпитва волатилност, но в дългосрочен план сме много бичи настроени". 

По думите му намаляването на основния лихвения процент от Турската централна банка ще се забави заради политическата несигурност. 

„Движението на турската лира ще зависи не само от Централната банка, но и от събитията, свързани с кошницата от резервни валути на МВФ и по-специално с долара". Ще има корелация между данните за инфлацията в страната и агресивността, с която Джанет Йелън ще продължи цикъла на вдигане на лихвите в САЩ“, коментира още той.

Според Озкурал курсът долар-лира вероятно ще се движи в диапазона между 3 – 3,20 лири за долар до края на годината. 

"Реално погледнато страната премина през най-сериозния възможен стрес тест – опита за преврат на 15-и юли, така че според мен да се инвестира в Турция е безопасно", добави още Озкурал.  

Най-големите рискове за световната икономика в момента са зачестилите терористични атаки, дефлационният натиск, който ще изиграе голяма роля в Европа и САЩ през следващите 4-5 години, променящата се геополитическа обстановка в Азиатско-тихоокеанския регион и битката между САЩ и Китай, която ще стане още по-агресивна през следващите 2-3 години, заяви още Озкурал.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 3
Ironhorse
преди 7 години
Ердоган обяви, че ще задуши бизнеса, спонсорирал Фетулах ГюленЕгати и биците, мале, Оле !Турция сама ще се закопа, т.е. Ердоган и неграмотните му избиратели със средновековни разбирания за живота.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
Ironhorse
преди 7 години
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган започна да дава указания и на банковия сектор. Поиска да се свалят лихвените проценти в своя реч пред председателите на търговските камари и борсите, провела се в президентството.Ердоган заяви, че централната банка трябва да си постави за цел увеличаването на своите валутни резерви до поне 165 милиарда долара и призова кредиторите да намалят лихвените проценти за ипотечните кредити до 9%, предаде Reuters.За каква иконимика може да се говори в турция, след като падишаха разполага с частните капитали, като със свои.Инесторите от Запада, започнаха да се изтеглят.Любопитно ми е дали САрабия, Катар и Кувейт ще дръпнат и те килимчето.А туризма на турция отиде по дяволите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
Ironhorse
преди 7 години
Този, а е казал нещо друго, а е обявен за Гюленист !Вече не вярвам на нито един тучин, който хвали турция.Ердоган изгради авторитарен режим, който по размери се доближава до С.Корея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
data
преди 7 години
хаххахах кви бикове ве брат, тъ гонят ?п.п. Дж.М,Кейнс - "в дългосрочен план всички сме покойници " :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още