IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оградата на Унгария на границата със Сърбия е готова два дни предсрочно

Съоръжението ще бъде допълнено с ограда, висока 4 метра, чието изграждане вече е започнато от армията

09:51 | 30.08.15 г. 3
<p>
	Сирийско семейство преминава границата на Унгария и Сърбия.<em>&nbsp;</em><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сирийско семейство преминава границата на Унгария и Сърбия. Снимка: Ройтерс

Унгария завърши инсталирането на загражденията от бодлива тел - първата част от граничната ограда, предназначена да попречи на влизането в страната на хилядите мигранти, напиращи от Сърбия, предаде Франс прес.

Първата част от граничната ограда е завършена два дни преди крайния срок 31 август, заявиха в събота вечер от министерството на отбраната.

Телената ограда, състояща се от три наложени една върху друга спирали от бодлива тел, режеща като бръснач, е разположена по протежението на 175-километровата граница със Сърбия. Съоръжението ще бъде допълнено с ограда, висока 4 метра, чието изграждане вече е започнато от армията.

В момента 1000 гранични полицаи са разположени от унгарската страна и още 2000 ще се присъединят към тях от 1 септември. Въпреки всичко тази седмица около 10 000 мигранти успяха да преминат през сръбската граница и да влязат в Унгария. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Добрутро братчед...откриваме топлата вода...полека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
белот
преди 8 години
"Ислямска държава" (ИД) не крие своята бруталност, пише в свой анализ сп. Econcomist, цитиран от БТА.Когато изгаря живи хора или набива главите им на колове, тя качва видеокадрите в интернет. Когато нейните бойци поробват и изнасилват момичета от други религии, те се пъчат, че изпълняват волята на Аллах. Затова, когато бегълци от окупираните от ИД територии в Сирия или Ирак казват, че се страхуват да се върнат у дома, е много вероятно те да казват истината, отбелязва изданието"Кой е заинтересован от обезлюдяването на точно тия територии и защо ?Ислямска държава действува точно на принципа на "...едно време на запад",ако някой помни още филма.Само дето тука го няма добрият.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
белот
преди 8 години
Някой организира или принуждава тия нещастници за тая авантюра на живот и смърт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още