IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винопроизводители от Крим искат отсрочка за въвеждане на руските правила

Руското законодателство в областта на производството на алкохол е по-строго от украинското, обясняват производители

10:17 | 19.10.14 г.
Винопроизводители от Крим искат отсрочка за въвеждане на руските правила

Винопроизводителите в Крим поискаха отсрочка, за да изпълнят всички изисквания на руското законодателство за производството и търговията с алкохолни напитки.

До 1 януари 2015 година компаниите в сектора трябва да изпълнят всички изисквания, припомня руската агенция ТАСС.

Производителите обаче настояват за отсрочка от „една-две години”. Представителите на Асоциацията на винопроизводителите от Крим, в която участват 40 компании, коментират, че руското законодателство в областта на производството на алкохолни напитки е по-строго от украинското.

Различията са основно в изискванията за техническото оборудване, сградите и съоръженията за производството на алкохола.

Ако не успеят да се справят с изискванията, в началото на следващата година много производители ще трябва да затворят, обясниха от организацията. От друга страна секторът изпитва и сериозни финансови трудности, защото като част от Руската федерация, пазарът на алкохолни напитки в Крим е претърпял преразпределения.

По данни на Министерството на селското стопанство в Крим общият капацитет на производителите на вино на полуострова е преработката на 247,3 хил. тона грозде годишно. През тази година в Крим са преработени 38,9 хил. тона грозде, допълва още ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още