IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank е проверявала сметка на Тръмп за връзки с Москва

Банката е изправена пред силен натиск да назначи външен, независим одитор, който да прегледа бизнес отношенията й с президента на САЩ

22:03 | 16.02.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разтърсваната от непрекъснати скандали германска банка Deutsche Bank, която е заела стотици милиони долари на Доналд Тръмп, е проверила лична сметка на американския президент заради съмнения за връзки с Русия, пише британският в. Guardian, като се позовава на свои източници.

Кредиторът, който е обект на разследване от страна на Министерството на правосъдието на САЩ, търси доказателства за това дали последните кредити на Тръмп не са подкрепени от финансови гаранции от Москва.

Guardian е научил също така, че най-близките членове на семейството на Доналд Тръмп също са клиенти на Deutsche Bank. Сметки в банката имат дъшеря му Иванка Тръмп, съпругът и Джаред Къшнър, който стана съветник в Белия дом, както и неговата майка.

Вътрешният контрол на банката не е открил доказателства за връзки с Русия. Deutsche Bank обаче е изправена пред силен натиск да назначи външен, независим одитор, който да прегледа бизнес отношенията й с Тръмп.

Конгресменът от Демократическата партия на САЩ Бил Паскрел коментира, че Deutsche Bank е основен кредитор на президента Тръмп и американският народ трябва да знае за степента им на свързаност, както и дали има руска намеса във финансирането.

Той припомня, че банката е под федерално разследване за подпомагане прането на руски пари и настоява Конгресът да може да разгледа данъчните декларации на Тръмп на закрито заседание.

Източник на изданието, запознат с вътрешната проверка на Deutsche Bank, коментира, че проверката е започнала след като Тръмп изгря на политическата сцена.

Вестникът припомня, че през последните години финансовата институция понесе тежки удари заради наложени глоби заради участие на московския й клон в пране на пари.

Кредиторът засега отказва да коментира дали е намерил връзки между сметките на Тръмп и Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 10
majnata
преди 7 години
Да не би да има връзка сРусия ...опази Боже...пък на Килърито 850 милиона от Арабия нема значение...да *** и света му опедерастен...Били пердашеше секретарките , за него импийчмънт няма , щот е от "правилните"...пияндето Буш дето гръмна кулите и той от "правилните"...мамка им отровна !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още