IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доклад за катастрофата на разбилия се самолет на EgyptAir ще има до месец

Египетските власти засега не изключват нито една от версиите за катастрофата

14:39 | 22.05.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Първоначалният доклад на комисията, разследваща катастрофата на египетския самолет А320 на EgyptAir над Средиземно море, ще бъде публикуван до месец. Това заяви днес нейният председател Айман ал Мокадем, информира ТАСС. 

Разследващите инцидента работят по установяване причината за падането на самолета. Хипотезите включват и терористичен акт, но нито една групировка не е поела отговорност за катастрофата до този момент.

На пътническия самолет на EgyptAir, който се разби в четвъртък в Средиземно море, вероятно се е разразил пожар, съобщиха информационните агенции вчера. Минути преди катастрофата се е задействала сигнализацията за дим на борда на летателния апарат

Египетските власти засега не изключват нито една от версиите за катастрофата, каза днес египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, цитиран от световните агенции чрез БТА.

Докладът ще съдържа цялата събрана информация във връзка с инцидента към деня на публикуването му, увери Ал Мокадем.

По думите му всички намерени досега отломки от самолета се събират в един от складовете на египетската армия, а после всички те ще бъдат извозени до международното летище в Кайро, за да бъдат изследвани подробно. "Целият процес се контролира от комисията за разследване на катастрофата", заяви той.

Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна в четвъртък от радарите на около 280 километра от египетския бряг. На борда имаше 66 души - 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни, главно египтяни и французи.

Дълбоководна подводница ще бъде включена в издирването на "черните кутии" на египетския самолет А320, съобщи днес египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, цитиран от световните агенции.

Министерството на петрола е предоставило за издирването съвременно оборудване, включително подводница, която може да се спуска до дълбочина 3000 метра, посочи държавният глава. Екипите са установили района, в който са "черните кутии", съобщи по-рано министерството на гражданската авиация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 5
aldy
преди 7 години
А за малазийския самолет точиха "разследването" ДВЕ ГОДИНИ. Щатниците обявиха данните, с които разполагат, за "секретни". Абе също като нашата банда, която засекрети всичко около Обира на века. По почерка ще ги познаете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още