IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франсоа Оланд поиска премахване на ембаргото срещу Куба

На Куба трябва да бъдат предоставени перспективи за нейното бъдеще, да бъдат създадени необходимите условия за търговски обмен, каза френският президент

15:22 | 26.11.16 г. 1
<p>
	<em>Франсоа Оланд. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Франсоа Оланд. Снимка: Архив Ройтерс

Френският президент Франсоа Оланд призова ембаргото срещу Куба трябва да бъде окончателно отменено, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Във връзка с кончината на Фидел Кастро искам още веднъж да подчертая, че ембаргото, нанасящо загуби на Куба, трябва да бъде окончателно отменено. На Куба трябва да бъдат предоставени перспективи за нейното бъдеще, да бъдат създадени необходимите условия за търговски обмен с тази страна, тогава тя ще стане пълноправен член на международната общност", заяви той. Оланд посочи, че Франция винаги се е отнасяла и ще се отнася с Куба като с истински партньор. 

"Фидел Кастро винаги гордо е защитавал Куба от всякакъв външен натиск, в това число и от неблагоприятното въздействие на ембаргото върху неговата страна", каза френският президент. "Самият аз винаги съм казвал, че ембаргото срещу Куба представлява едностранно взето и недопустимо решение."

Оланд заяви, че е необходимо окончателно да приключим с времената на Студената война, която е завършила навсякъде, но не и по отношение на Куба.

Френският премиер Манюел Валс заяви, че Кастро е пример за всички дейци на освободителни движения по света.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Я виж ти Франция колко много е обичала Куба и Фидел !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още