IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски самолети по погрешка са стреляли по сили на турската армия в Сирия

Руският президент Владимир Путин е изразил своето съжаление и съболезнования за инцидента на своя турски колега Реджеп Тайип Ердоган

20:34 | 09.02.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин (вляво) и Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: <em>Архив, Ройтерс</em></p>

Владимир Путин (вляво) и Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: Архив, Ройтерс

Руски самолет е стрелял по погрешка по сили на турската армия в района на сирийския град Ал Баб, при което трима войници са били убити, а 11 - ранени, един от които в тежко състояние, съобщи турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на изявление на Турските въоръжени сили.

В текста се посочва, че инцидентът е станал тази сутрин около 8.40 часа, предаде БТА.

"Боен самолет на Руската федерация, изпълняващ въздушна мисия срещу цели на ИДИЛ, по погрешка е взел на прицел сграда, в която са се намирали членове на турската армия, при което са загинали трима наши храбри другари по оръжие, а 11 са били ранени, единият тежко", се посочва в изявлението на въоръжените сили.

Руският президент Владимир Путин е изразил пред турския си колега Реджеп Тайип Ердоган съжаление за инцидента и е изказал съболезнования на турската страна, посочва още телевизията.

Двамата лидери се договориха в разговор по телефона днес да засилят военната координация в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия, допълват от Кремъл в съобщение. В текста се уточнява, че инцидентът е станал в района на град Ал Баб в Северна Сирия, където сирийски бунтовници, подкрепяни от турската армия, извършват голяма офанзива.

Междувременно началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов в разговор по телефона са се договорили за още по-тясна координация на действията в Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Ген. Герасимов е изказал съболезнования на турския си колега за непреднамерения удар, довел до смъртта на турските войници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
sssaaa
преди 7 години
Нищо им няма на резачките. Той Путин е помогнал даже на Ердоган. Чудел се е как да се отърве вероятно от тях, сигурно според неговите тайни служби и тия 3мата са били участници в преврата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Colossus
преди 7 години
Е стават такива грешки, особено ако наскоро си свалял руски изтребител!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още