IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Saudi Aramco ще обучава кадри за туристическия сектор

Властите искат туристическият център да обучи 5 хил. мъже и жени в рамките на четири години като част от мерките за диверсификация на икономиката

16:56 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролният гигант Saudi Aramco ще създаде център за обучение на работници в туристическата индустрия на Саудитска Арабия като част от усилията на правителството да развие икономиката извън петролния сектор, съобщава Ройтерс.

Aramco се споразумя с държавно контролираното звено за професионално образование и Комисията по туризма на кралството да обучава млади саудитци в туристическия и хотелиерския сектор, както и в управлението на други обществени и частни услуги.

Властите искат туристическият център да обучи 5 хил. стажанти - мъже и жени, в рамките на четири години, обяви компанията без да дава финансови подробности. Правителството има желание да развива ислямския туризъм като част от усилията за диверсификация на икономиката.

Въпреки че Aramco се фокусира върху производството на петрол, газ и нефтохимикали, компанията често се включва и в други правителствени инициативи, тъй като е най-голямата в Саудитска Арабия и една от най-ефективните.

Компанията, която планира първично публично предлагане на акции на местни и чуждестранни инвеститори през следващата година, представи през миналата година планове за изграждане на комплекс за корабостроене за 5 млрд. долара и отвори културен център за 800 млн. долара в град Дахран през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още