IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирийските правителствени сили са започнали офанзива срещу бунтовниците

Свободната сирийска армия е потърсила подкрепа от САЩ за боевете срещу войската на Асад

15:45 | 09.10.15 г. 1
Сирийските правителствени сили са започнали офанзива срещу бунтовниците

Сирийската армия е започнала сухопътна операция срещу бунтовниците, които се противопоставят на президента Башар Асад, под прикритието на руските военновъздушни сили, които са засилили бомбардировките на територията на страната, съобщава онлайн изданието euronews.com.

Изданието се позовава на изявление на началника на Генералния щаб на сирийската армия Али Абдула Aюб.

Същевременно бунтовниците от Свободната сирийска армия, които се противопоставят на Асад, също започват офанзива срещу правителствените сили, съобщава АП.

Лидерите на бунтовниците съобщават, че днес въпреки руските въздушни атаки са унищожили 10 правителствени танка в централните райони на страната. Те обаче са потърсили помощ от САЩ и се отнасят критично към намеренията на Вашингтон да създаде своеобразно „убежище“ в северната част на Сирия.

Свободната сирийска армия е смятала, че има споразумение за буферна зона и е озадачена от публичните изявления на американската армия, че няма да има забранена за полети зона – нещо, за което настоява Русия.

Вчера бунтовниците съобщиха, че са свалили два правителствени хеликоптера, които са участвали в координирана мисия с руските военновъздушни сили. Друга бунтовническа групировка също обяви, че е пленила танкове и бронирани превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"Намираща се под ударите на крилатите ракети в Сирия, опозицията започна да се обозначава. Един от лидерите и, бившия ръководител на комунистическата партия Народен Фронт - Кадри Джамил защвил, че членовете на Свободната армия на Сирия не са бандити и са готови да застанат срещу терористите от ИД заедно с правителствените войски и Русия.Той заявил пред агенция Sputnik, че опозиционните войски ще информират анти-терористичната коалиция за своите позиции, за да не попадат под ударите на бомбите и добавил, че западните медии и политици много грешат, когато казват, че Русия нанася удари по умерената опозиция.- Въздушните удари на Русия насочени към Джехбат ан-Нусру, радикална опозиционна групировка, кой знае защо в Европа наричат сирийска опозиция, което коренно е различно, - заявил Кадри Джамил. - Те са едни от най-радикалните ислямисти и с тях може да се разговаря само от позиция на силата."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още