IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийното министерство проверява извънредно сметките за ток

Проверявани ще бъдат и техническите съоръжения на територията на трите ЕРП-та

10:07 | 18.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:<em> архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Извънредни проверки на трите електроразпределителни дружества ще извърши Министерството на енергетиката, съвместно с експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Експертите ще прегледат произволни сметки на клиентите на електроразпределителните дружества на ЧЕЗ България, EVN България и Енерго Про, става ясно от съобщението на енергийното министерство.

Инспектирана ще бъде и изправността на техническите съоръжения на територията и на трите дружества.

Проверките са свързани с рекордното за последните години потребление на електроенергия в първите дни на годината. Данните на енергодружествата показват, че потреблението им расте с около 20% спрямо същия период на миналата година.

Това увеличение ще се отрази и на сметките на клиентите и енергийният министър в оставка Теменужка Петкова вече е коментирала темата с ръководителите на дружествата. Обсъдена е възможност за разсрочено плащане на сметките за електроенергия, допълват още от МЕ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още