IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus продава германското си подразделение за военна електроника

Сделката с компанията за дялов капитал KKR оценява дружеството на 1,1 млрд. евро

09:45 | 19.03.16 г.
Airbus продава германското си подразделение за военна електроника

Airbus продава германското си подразделение за военна електроника на компанията за дялов капитал KKR 18 месеца, след като извади дружеството на пазара, съобщава FT. Сделката оценява подразделението на 1,1 млрд. евро, включително и дълговете, допълва изданието.

Европейската авиационна група ще запази 25-процентен дял в дружеството за максимум 3 години, което може би ще успокои в известен смисъл германското правителство.

Берлин внимателно е следял преговорите за продажба на германското дружество на авиогиганта, според запознати източници на изданието. Продажбата на бизнеса за производство на сензори и приложения за отбраната е чувствителен въпрос в Германия, тъй като германското министерство на отбраната е най-големият клиент на компанията.

Правителството на най-голямата европейска икономика е загрижено и за работните места.

Предвид опасенията Йоханес Хут, ръководител на KKR за Европа, Близкия Изток и Африка, коментира, че фирмата му ще подкрепи компанията с богатия си опит в изграждането на успешни индустриални дружества в Германия, като MTU Aero Engines, Demag Cranes и Kion.

Продажбата е ключов момент от изпълнението на плана на Airbus за преструктуриране на бизнеса с отбраната и сигурността. В момента концернът преговаря за продажбата на дела си от 49 на сто в германския бизнес с подводници, който притежава съвместно с ThyssenKrupp.

Вероятно Airbus ще извади отново на пазара и подразделението си за гранична сигурност. Компанията по-рано прекрати опитите за продажба на звеното заради опасения, че клиенти от Близкия изток ще се забавят с изпълнение на сключени договори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още