IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите от банковия сектор поскъпнаха най-силно на европейските фондови борси

Книжата на Deutsche Bank поскъпнаха с над 5,7% след новината за предстоящо частично първично публично предлагане на подразделението за управление на активи

19:49 | 25.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските пазари затвориха с повишения на основните борсови индекси в сряда, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 нарасна с 1,29%, като търговията на почти всички борси и сектори беше на положителна територия.

Акциите от банковия сектор се представиха най-силно, поскъпвайки с над 3%. Според източници на Ройтерс Deutsche Bank ще обяви частично първично публично предлагане на подразделението си за управление на активи. Акциите на банката поскъпнаха с над 5,7%. От Deutsche Bank са отказали да коментират темата.

Цените на книжата на строителните компании и производителите на автомобили също се покачиха, след като инвеститорите наблюдават ходовете на американския президент Доналд Тръмп, който спазва предизборните си обещания в тази насока.

Слабо се представиха акциите на компаниите от сектора на суровините след публикуването на отчетите на големи минни компании. Antofagasta отчете 13% ръст на добива на мед на годишна база, което се оказа малко под очакванията.

Междувременно в САЩ индексът на сините чипове Dow Jones industrial average най-накрая успя да прекоси психологическата граница от 20 хил. пункта.

Компаниите за добив на петрол и газ също бяха във фокуса на инвеститорите в сряда, след като американският президент подписа заповеди за изграждането на нови петролопроводи в страната. Секторът в Европа отбеляза ръст от 0,72 на сто.

Цените на европейския сорт петрол Брент се покачиха с 0,14% малко след затварянето на европейската сесия до 55,52 долара за барел. Американският лек суров петрол WTI поскъпна с над 0,21% до около 53,30 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още