IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестите заради терористичния атентат в Манчестър продължават

Британският вътрешен министър съобщи, че властите ще разследват защо атентаторът не е бил задържан по-рано

09:11 | 29.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Още един арест е осъществен в Манчестър, Великобритания, във връзка с терористичния акт от 22 май, при който загинаха 22 души, а повече от 70 бяха ранени, предава ВВС.

С това общият брой на арестуваните достига 15 души. Двама обаче са освободени без да им се повдигат обвинения.

Късно снощи е задържан 19-годишен мъж по подозрения в „нарушение на закона за тероризма“, посочва се в съобщение на полицията в Манчестър. Арестът е осъществен по време на обиски на адреси в югоизточните части на града.

По-рано вчера полицията в града задържа и 25-годишен мъж в района на Олд Трафорд.

ВВС припомня, че в интервю за медията вчера британският вътрешен министър Амбър Ръд посочи, че някои от членовете на терористичната групировка, която стои зад атентата в Manchester Arena, вероятно са още на свобода, заради което операцията по издирването им продължава.

Полицията на Острова преди дни официално разкри самоличността на атентатора самоубиец – 22-годишният Салман Абеди, от либийски произход, който е членувал в екстремистка групировка в Манчестър.

Амбър Ръд допълни, че ще се разследва защо Салман Абеди не е бил задържан по-рано, посочва британският в. Telegraph. По-рано стана ясно, че американските служби са предупредили МИ5, че Абеди е част от северноафриканска терористична клетка, базирана в Манчестър, и планира атентат.

Освен, че е бил обект на разследване от страна на службите за сигурност, за Абеди на властите са сигнализирали и представители на местната общност. В последните пет години сигнали за него са постъпвали поне пет пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още