IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките се представиха най-добре на фондовите борси в Европа

Най-доброто представяне в индекса Stoxx 600 беше на финландската компания за пакетиране на храни и напитки Huhtamaki

19:05 | 15.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на европейските фондови борси поскъпнаха в сряда, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън сигнализира, че скоро може да се очаква следващото повишение на лихвените проценти, съобщи CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши с 0,4%, като повечето сектори записаха ръстове. Най-добре се представиха банките.

Credit Agricole отчете добри тримесечни резултати и акциите й поскъпнаха с 5%. ABN AMRO също надмина очакванията за последното тримесечие на 2016 г. Холандската банка обяви, че не предвижда сливания или придобивания и акциите й поскъпнаха с 2,4%.

Най-доброто представяне в индекса Stoxx 600 беше на финландската компания за пакетиране на храни и напитки Huhtamaki. След публикуването на добри тримесечни резултати акциите й поскъпнаха с 8,7%.

Пивоварът Heineken отчете 3% ръст в обема на годишните продажби и записа 3,9% ръст в цената на акциите си.

Danone обяви план за съкращаване на разходи в размер на 1 млрд. евро през следващите три години.

Агенция Ройтерс съобщи, че Европейската комисия е дала зелена светлина на италианската банка Monte dei Pasci да продаде притежаваните от нея необслужвани кредити.

Шведската централна банка запази лихвените си проценти без промяна в сряда, но посочи, че постигането на инфлационната цел е в опасност заради по-силната вътрешна икономика и нарастващата политическа несигурност в чужбина.

Във Великобритания нивото на безработицата отговори на очакванията при 4,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още