IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bild: Германия може да изпрати в Сирия специални части

Бойци от KSK може да бъдат използвани примерно за освобождаване на германски пилоти, пленени от противника.

12:37 | 05.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Mинистърът на отбраната Урсула фон дер Лайен. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Mинистърът на отбраната Урсула фон дер Лайен. Снимка: Ройтерс

Бойци от германските елитни специални части KSK може да бъдат изпращани в Сирия, но само в извънредни случаи. Подобно развитие допуска министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, информира днес таблоидът Bild.

Ръководителката на германското ведомство говори в петък пред парламентарната комисия по отбраната, припомня изданието.

В петък германският Бундестаг одобри правителствения план за присъединяване на германски сили към антитерористичната операция в Сирия и Ирак

Берлин ще изпрати в Сирия разузнавателни самолети Eurofighter Tornado, чрез които да подпомогне Франция в борбата срещу радикалната групировка. Освен това Германия възнамерява да прати и самолети за зареждане на изтребителите на коалицията срещу ИДИЛ. 

Германската армия ще разположи следващата седмица първите самолети за операцията в Сирия, пише Die Welt. Два разузнавателни изтребителя Tornado и самолет -цистерна за зареждане ще се преместят от база Ягел в Шлезвих-Холщайн в турската база на НАТО в Инджирлик, заяви комодорът на ескадрилата полковник Михаел Крах. Разузнавателните самолети на Бундесвера ще са на разположение за операции през януари. До тогава общо шест самолета от този тип ще бъдат преместени в Инджирлик.

Според Bild бойци от KSK може да бъдат използвани примерно за освобождаване на германски пилоти, пленени от противника. За изпращането им не е необходимо ново гласуване в парламента, добавя таблоидът.
 
Министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен и външният министър Франк-Валтер Щайнмайер през последните дни призоваваха за подкрепа на мисията. „В края на краищата няма да има военно решение на сирийския конфликт“, заяви Щайнмайер.

Германия планира продължителността на мисията да е 12 месеца поне първоначално, т.е. до декември 2016 г., каквато е и практиката при всяка германска намеса в чужди конфликти. Все пак външният министър  коментира пред германския Bild, че очаква намесата на германските военни сили в региона да е по-продължителна. Щайнмайер изтъкна, че „Сирия няма бъдеще с Башар Асад“ начело.

Французите вече пратиха своя самолетоносач Charles de Gaulle в Средиземно море, като сега той ще бъде подсигурен чрез германска фрегата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Според Bild бойци от KSK може да бъдат използвани примерно за освобождаване на германски пилоти, пленени от противника. За изпращането им не е необходимо ново гласуване в парламента, добавя таблоидътЩото някой се засилил да стреля срещу тях...колкото и те , де...като американците ,две години си воюваха мирно и кротко с ИД , никой не ги чу ни видя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още