IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският вътрешен министър иска само мигранти с осигурена работа

Свободата на движение означаваше свобода да отидеш на дадено работно място, а не да преминеш границата в търсене на работа или помощи, коментира Тереза Мей

14:57 | 30.08.15 г. 10
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Ройтерс

Само европейски мигранти с осигурена работа трябва да бъдат допускани до Великобритания, заяви британският министър на вътрешните работи Тереза Мей в статия във в. "Sunday Times".

Тя разкритикува Европа заради нейната система без граници, която е допринесла за миграционната криза.

Мей заяви, че принципът на свободно движение в ЕС е позволил на безработни граждани да се придвижват от една в друга страна в търсене на работа и на социални помощи, което поставя под напрежение обществените услуги и инфраструктурата на страните.

Мей добави, че събитията през настоящото лято, през което стотици хиляди мигранти и бежанци рискуват живота си, за да стигнат в Европа, трябва да са сигнал за събуждане за европейските лидери.

"Намаляването на нетната миграция в ЕС (разликата между напусналите съюза и пристигналите) няма да подкопае принципа на свободното движение", посочва Мей.

"Първоначално свободата на движение за първи път означаваше свобода да отидеш на дадено работно място, а не свобода да преминеш границата в търсене на работа или на помощи", припомни Мей.

"Миналата година четирима от нашите 10 европейски мигранти, тоест 63 000 души, дойдоха тук, без да имат каквато и да оферта за работа", припомни тя.

"Ако искаме да контролираме имиграцията и да я сведем до десетки хиляди, ние трябва да вземем някои големи решения, да се изправим пред могъщи интереси и да наложим отново принцип на свободното движение в ЕС", каза тя.

По-рано тази седмица британската статистическа служба обяви, че нетната миграция във Великобритания за 12 месеца е достигнала исторически рекорд от близо 330 000 души. Мей каза, че това е прекалено много и просто нетърпимо. (БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 3
Hammer
преди 8 години
Не разбирам - ако нетната миграция расте това означава, че икономиката също расте (защо няма подобна миграция към Испания и Гърция например). Тези имигранти, които не намерят работа по съвсем естествен начин ще напуснат ОК. Ако притесненията са за това, че ще има злоупотреби със социалната система - ами да си реформират социалната система. Но истината е, че англичаните са мързеливи и предпочитат да получават социални помощи, а чужденците да им вършат черната работа. Сигурен съм, че голям процент от тези 330 000 души ще намерят реализация в сектори, в които британци рядко или никога не се срещат. От една страна когато им се предложи работа на минимално заплащане наглите британци отговарят, че било под достойнството им да работят за толкова пари, когато обаче чужденци заемат именно тези позиции надават вой до небесата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 23 rate down comment 1
Vesko94
преди 8 години
Да припомним на г-жа Мей, че именно Лондон водеше онази коалиция, която участва в създаването на този хаос в Близкия изток и Северна Африка. Взеха каквото можаха и сега други да обират пешкира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 1
Hahoto
преди 8 години
Британците на големи дяволи се правят. Уж са в Европейския съюз, ама всичко им е на обратно и движението и волана и политиките... Те са най-големия Троянски кон на ЕС. Но ще дойде време, когато хитрата сврака ще се набута и с двата крака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 2
honaniga
преди 8 години
Гледам, че не налитат много за България същоСоциалните са мизерни а и няма работаНасочват се там където могат да лежат и ядат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 2
ing5roff
преди 8 години
В Израел или Саудитска Арабия що няма бе ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 3
honaniga
преди 8 години
Мисля, че имигранти трябва да има права само да работи и учи без да има достъп до социалната система. Социалната система трябва да е за крайно нуждаещите се
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 1
honaniga
преди 8 години
Трябва май да правим разлика между бежанец и имигрант
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
ivanrog
преди 8 години
В момента съм в Истанбул и от разходките ми тук, няма нещо бежанци, а преминават от тук напът към България. Много се радвам за тая криза, защото трябва да предизвика(както и става де) дискусията за правилата за мигриране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 0
honaniga
преди 8 години
Да организират бригади и да ги взимат още от границата..А и трябва да си реформират прекалено либералната си система.Защо не имигрират в Русия, Япония , Корея и ЩатитеЗащото там трябва да се бачка яко и обяда не е безплатен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
ше ги взимате са всичките ше ви се невиди у гадното английско племе отровно, нема само да ми пробират там, ама такива ама онакива с претенции както винаги. Квот сте надробили с ваще американски *** сега ше им сърбате и тяхната чорба майка ви да ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още