IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания заплашва незаконно работещите имигранти със затвор

Очаква се новите мерки да бъдат приети от парламента през септември

12:10 | 25.08.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Затвор и изземване на заработените заплати грози нелегалните имигранти, които работят във Великобритания. Това са новите мерки срещу нелегално трудещите се на Острова, които британското правителството обяви във вторник, предава Ройтерс.

Властите в страната засилват антиимигрантските си позиции в отговор на нарастващото количество мигранти, които се опитват да достигнат до Великобритания през тунела под Ла Манша. Правителството е под натиск да покаже, че предприема действия, за да се справи с кризата.

Щедрата социална система и слабият контрол върху самоличността привличат нелегалните имигранти като магнит към Великобритания, заяви по-рано Наташа Боучарт, кмет на северното френско пристанище Кале.

„Всеки, който намира Великобритания за лесно преодолима, трябва да знае, че ако е тук нелегално, ще предприемем мерки, за да не може да работи, да наеме апартамент, да си отвори банкова сметка или да кара кола“, заяви Джеймс Брокеншеар, министър на имиграцията.

„Ще продължим да предприемаме решителни мерки срещу злоупотребите и ще изградим имиграционна система, която работи в най-добър интерес за британците и тези, които играят по правилата“, допълни още той.

Правителството заяви, че ще въведе ново законодателство, когато парламентът се върне от лятната си почивка през септември. Според новите мерки нелегалният труд на Острова ще води до затвор до шест месеца и неограничена глоба. Заплатите, получени вследствие на нелегалния труд, също ще могат да бъдат изземвани.

С новите мерки ще стане по-лесно да се преследват работодатели, които съзнателно наемат работници без разрешително за работа, а максималната присъда за това престъпление ще се увеличи от две на пет години затвор, заяви още правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nocalled
преди 8 години
нещастници, тогава ще ги превърнете в престъпници и просяци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
nocalled
преди 8 години
нещастници, тогава ще ги превърнете в престъпници и просяци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още