IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на мигрантите, загинали в Средиземно море тази година, наближава 4000

Жертвите са се увеличили въпреки намаляването на миграцията към Европа в сравнение с миналата година

19:45 | 01.11.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Близо 4000 мигранти са загинали от началото на годината при опит да прекосят Средиземно море, заяви днес Международната организация по миграция (МОМ), цитирана от ДПА.

Данните на агенцията показват, че до края на октомври по опасния морски маршрут, използван от хора, бягащи към Европа от военни конфликти и бедност, са намерили смъртта си 3940 души.

Миналата седмица Върховният комисариат на ООН за бежанците заяви, че 2016-а е най-смъртоносната година досега за мигрантите и бежанците, прекосяващи Средиземно море. По данни на ООН през 2015 г. по морския маршрут са загинали 3771 мигранти.

Броят на жертвите се е увеличил въпреки намаляването на миграцията към Европа в сравнение с миналата година.

През първите 10 месеца на 2015 г. през Средиземно море в Европа са пристигнали около 730 000 мигранти и бежанци. За същия период на 2016 г. броят им е спаднал на 334 000.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 0
deant
преди 7 години
добро сравнение. източно европейците, в частност българите, подобно на сирийци и другите им съседи, решиха, че не им се занимава да си оправят държавите и масово се разселиха по други държави, щото е по-лесно. Всъщност това е извода от твоя коментар. Незнам дали сам си го осъзнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Изключително слабо представяне днес ! Ако съм ти шеф , никаква надница !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
стотици хиляди трябва да са , бая народ изтрепаа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 7
MZ/X
преди 7 години
Не беше толкова отдавна времето, когато източно европейци загиваха опитвайки се нелегално да пресекат желязната завеса и бяха разстрелвани като кучета...До ден днешен няма официална статистика колко хиляди души са загинали по този начин :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 6
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Не е нужно да им се бомбят гемиите! Решението е много по-просто!ЕКСПРЕСНА ЕКСТРАДАЦИЯ! Разглеждане на документи за една седмица и формално обжалване до седмица! Това е! Заловените имигранти в някоя страна, да бъдат настанявани в лагери от затворен тип! Ако някоя фирма или гражданин наеме нелегален имигрант, глоба 50 000 евро!Ако някой гражданин на ЕС се занимава с каналджийство, затвор 30 години и конфискуване на имуществото!Тогава никой няма да идва!Истината е, че това не е случаен процес! Заливането на Европа е преднамерен акт, част от желанието на елита и корпорациите за НСР и унищожаване на нациите! Населението трябва да бъде заменено от безкритична маса ***, кланящи се на вождове! Хубавото е, че скоро ще има разускане на проекта *** ГИБИ - ЕС, и това дава шанс за спасение! Иначе скоро ще стане RESIDEN EVIL в Европа, защото имаме свръх раждаемост, на човеко-зомбита, с нисък праг на морал, които не стават за нищо, но ще търсят място под слънцето, в ситуация на анархия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 6
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Какво сега трябва да плачем, за нелегалните имигранти или какво? Най-нелепото е, че те са жертва на изродии като Меркел, защото смятат, че са поканени, да *** европейският континет, в търсене на по-добър живот! Колко иронично само? Меркелския изродд и такива като нея са вредни за човечеството като цяло, защото управелнието и философията им са антиприродни! Подобно сбъркано мислене, води и до сбъркано управление, сбърканото управление, води до сбъркан живот както на еропейците, така и на афринакци и всякакви му там джадаи, които смятат, че заслужават нещо повече от това, което са наследили от своите общества и родители!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Ми явно на североафриканския бряг няма предупредителни табели , че прекосяването на Средиземно море може да не завърши до край и всеки влиза на собствена отговорност !Рекламации на оня свят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още