IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank разширява отдела си за управление на благосъстоянието в Лондон

Европа, Близкият изток и Африка е вторият по големина пазар за управление на благосъстоянието за банката по инвестирани активи след Германия

17:21 | 21.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За разлика от повечето финансови компании в Лондон, които се колебаят между Франкфурт, Париж или Дъблин за новите си централи след Brexit, германската Deutsche Bank иска значително да увеличи броя на частните си банкери в Лондон, заяви ръководителят на отдела за управление на благосъстоянието за Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА).

Въпреки че има хиляди служители в инвестиционното си банкиране в Лондон, Deutsche има по-малко от 10 висши служители, фокусирани върху управлението на благосъстоянието за Великобритания. Питър Хиндър, шефът на подразделението, дори казва в интервю за Ройтерс, че британският пазар не е достатъчно разработен.

Великобритания или районът около Лондон са като магнит за богатство“, казва Хиндър.

Несигурността около бъдещия достъп на Великобритания до Европейския съюз означава, че Deutsche Bank вече е започнала да засилва присъствието си във Франкфурт. Способността да обслужва ЕС от Лондон обаче е по-малко важна при частното банкиране.

Виждаме нарастващи входящи потоци от Азия, например от китайски клиенти“, казва Хиндър.

Те харесват Лондон, защото говорят английски, правната система е англо-саксонска, която вече е популярна в Хонконг и т.н. Има много предимства, които няма да отминат с Brexit”, допълва той,.

Стъпка, подобна на хода на Deutsche Bank, вече бе предприета от швейцарския конкурент Julius Baer, който отваря нови три офиса във Великобритания.

Страната е дом на четвъртото по големина население от домакинства с милионери, следвайки САЩ, Китай и Япония, посочва Boston Consulting Group.

Европа, Близкият изток и Африка е вторият по големина пазар за управление на благосъстоянието за Deutsche Bank по инвестирани активи след Германия.

Като цяло банката планира да наеме около 20 частни банкери тази година за бизнеса си за управление на благосъстоянието за ЕМЕА – първата стъпка във възстановяването на бизнеса, чиито инвестирани активи намаляха миналата година с 15 млрд. евро до 50 млрд. евро.

Близкият изток също среща известни тревоги у инвеститорите заради няколкото страни, които прекъснаха дипломатическите и транспортните си отношения с Катар.

Виждаме активността да се възстановява, това е обещаващо, но никак не се доближава до нивата от преди шест месеца“, казва Хиндър.

Той казва още, че Deutsche си е възстановила над две трети от активите в EMEA, които банката е изгубила миналата година заради негативните заглавия около глобите за милиарди долари.

Клиентите не прекъснаха отношенията си с нас“, обяснява Хиндър. „Те казаха – Вижте, чувстваме се малко несигурни заради всички заглавия, които виждаме. Искаме да диверсифицираме“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още