IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК готви още правила срещу данъчните измами

2016 ще е годината на реформата в корпоративното облагане, обеща комисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси пред ЕП

21:16 | 12.01.16 г. 3
ЕК готви още правила срещу данъчните измами

До края на януари Европейската комисия ще представи нов, амбициозен пакет, ограничаващ възможностите за избягване на данъчното облагане. Това съобщи комисарят по въпросите на икономическата и паричната политика на ЕС Пиер Московиси.

Правилата ще бъдат в основата на работата на комисаря през следващите дни, обясни още той, цитиран от пресслужбата на ЕП.

В мерките ще има законодателни и незаконодателни предложения, които ще визират проблемите в данъчното облагане и възможностите за неговото избягване в ЕС, както и в трети страни. 

Московиси обаче призна, че предложенията в тази област може и да не срещнат подкрепата на Съвета на министрите.

Като цяло 2016 година ще бъде посветена на реформата в корпоративното данъчно облагане и фискалната прозрачност, обеща още комисарят пред европейските депутати.

"Имаме сериозен проблем с възможностите за избягване на данъци и липсата на прозрачност", допълни той.

Московиси получи подкрепата на ЕП, а представителите на повечето политически групи в парламента, му препоръчаха и да покаже по-амбициозни цели, отколкото постигнатите данъчни споразумения с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и Г20.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Най-голямото престъпление в САЩ е да не си плащаш данъците (разбира се, говоря за обикновенният данъкоплатец или дребен бизнес, а не за богопомазаните). Това постепенно се очаква да го наложат и в Европейския Съюз, в западната част на който и днес има все по-нарастващ антагонизъм между обикновенните граждани данъкоплатци и държавните данъчни инспектори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Е това чакам от години Херман Ван Ромпой каза пролетта на 2013год. ,че бюджетите на 27-те губят 1 трилион евро ГОДИШНО от офшорки и толкова е дефицита - http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=teina200&language=enтоест с забрана на офшорките 3% бюдж.дефицити на САЩ и ЕС стават 2-3% бюджетни излишъци и проблема е тези излишъци да не се използват за да се плащат лихвите по държ.дългове и съм обяснил - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034ОСНОВНОТО Е забрана на офшорки т.н. регулации в цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558за да се избегне петролната катастрофа и глобалното затопляне ,и за да има растеж - http://***.greentech.bg/archives/55447
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още