IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Хопкинс: Ще има период на несигурност и нагаждане след референдума

Важно е решението на гражданите на Великобритания да бъде уважено, коментира в изялвение британският посланик в България

21:05 | 24.06.16 г. 3
Ема Хопкинс: Ще има период на несигурност и нагаждане след референдума

Над 33 млн. души от Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия гласуваха на референдума за членството на Обединеното кралство в Европейския съюз (ЕС). Както каза моят министър-председател, референдумът бе огромно упражнение по демокрация, вероятно най-голямото в историята ни.

Това се посочва в изявление на посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс по повод резултата от допитването, предава БТА.

Общо 70 процента от електората упражниха своето право на глас и сега е важно тяхното решение за напускане на Европейския съюз да бъде уважено, посочва се в изявлението.

Без съмнение след този резултат ще има период на несигурност и нагаждане, но първоначално няма да има промяна в начина, по който хората пътуват или в начина на движение и търговия със стоки и услуги.

Обединеното кралство е било част от ЕС почти през целия ми живот. Ще отнеме време да установим нови взаимоотношения с Европа и останалата част на света, посочва посланик Хопкинс. 

Обединеното кралство е велика страна, с множество преимущества: парламентарна демокрация, която зачита волята на народа; силни традиции в сфери като иновации, креативност и устойчивост; икономика, чийто основи са силни; образовано, справедливо и мултикултурно общество. Абсолютно съм уверена, че ще продължим напред и ще намерим най-добрия начин да просперираме, посочва в изявлението си британският посланик.

През следващата седмица министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън ще присъства на Съвета на ЕС, за да обясни решението, взето от британските граждани, на лидерите на държавите членки, включително и на премиера Бойко Борисов. Уверена съм, че близките отношения, на които се радват Обединеното кралство и България, ще продължат, ще се развиват и разрастват, се посочва в изявлението на посланик Ема Хопкинс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
ivan.kostov.39
преди 7 години
Иначе демокрацията е също като българската демоНкрация :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
ivan.kostov.39
преди 7 години
Най доброто време да се купува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Атанасио
преди 7 години
Британският парламент вероятно ще трябва да обсъди възможността за провеждане на втори референдум за членството на Великобритания в ЕС, отбелязват британските медии - http://***.economy.bg/world/view/24139/Britancite-sybraha-podpisi-za-vtori-referendum
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още