IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси се оцветиха в червено

Поевтиняването на петрола и на акциите на Rolls-Royce натежа на настроенията сред инвеститорите

20:08 | 12.11.15 г.
Европейските борси се оцветиха в червено

Европейските борси затвориха със силни понижения в четвъртък, като цените на петрола и поевтиняването на акциите на Rolls-Royce натежаха на настроенията сред инвеститорите.

Паневропейският индекс STOXX 600 попадна под натиск в края на сесията, като затвори със спад от 1,6% и всички сектори се озоваха на отрицателна територия. Това стана факт, въпреки че Европейската централна банка (ЕЦБ) намекна за допълнително облекчаване на паричната политика.

В реч в Европейския парламент в четвъртък президентът на институцията Марио Драги посочи, че планът на ЕЦБ се смята за „особено влиятелен и гъвкав инструмент“.

ЕЦБ ще следи внимателно рисковете за стабилността на цените и цялостно ще оцени силата и устойчивостта на факторите, които забавят ръст на инфлацията, увери той.

За пореден път италианецът повтори, че при следващото си заседание през декември институцията ще „преразгледа степента на модифициране на паричната си политика“.

Акциите се опитаха да се възстановят след коментара на Драги, но бързо загубиха инерция и се потопиха още по-дълбоко по време на сесията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още