IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси завършиха деня без особена промяна

Пазарите продължават да следят случващото се с Deutsche Bank

19:54 | 03.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските борси завършиха днешната търговия без особени изменения, докато пазарите следиха развитието по случая с Deutsche Bank и новините около Brexit, пише CNBC.

По време на следобедната търговия Stoxx 600 остана почти без промяна, отбелязвайки ръст само с 0,07%. Лондонският индекс FTSE скочи с около 1,2%, докато френския CAC записа ръст от 0,1%. Германските пазари бяха затворени заради националния празник на страната.

Във фокуса на инвеститорите остана Deutsche Bank, въпреки че книжата на компанията не се търгуваха днес. Появи се възможност за разрешаване на спора между нея и Министерството на правосъдието на САЩ.

Акциите на листнатата в САЩ компания повишиха стойността си с 14% в петък след новината за споразумението ѝ с американските власти за намаляване на санкцията ѝ от 14 млрд. до 5,4 млрд. долара.

Frankfurter Allgemeine Zeitung през уикенда написа, че главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Краян ще посети Вашингтон тази седмица за годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка, а други високопоставени представители на Deutsche Bank ще се присъединят към него в преговорите за споразумение с американските власти.

Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви в неделя, че двугодишният процес по Член 50 за напускане на Европейския съюз ще бъде задействан до края на март.

В корпоративния свят Janus Capital и Henderson Group обявиха сливането си. Акциите на Henderson повишиха стойността си с 16% в рамките на деня.

От своя страна книжата на италианските банки се оказаха под натиск днес. Банкери от Monte dei Paschi di Siena, Nomura и Deutsche Bank бяха обвинени във фалшифицирането на отчети. Те ще се изправят пред съда в Милано, твърдят източници на Ройтерс. Новият изпълнителен директор на BMPS Марко Морели призна, че ще бъде трудно да набере 5 млрд. долара евро свеж капитал. Акциите на BMPS бяха на зелена територия днес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още