IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси завършиха на зелено в очакване на изборите в САЩ

Възможно е резултатите от вота да предизвикат същите борсови вълнения като Brexit, твърдят анализатори

19:38 | 08.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските индекси поеха нагоре и завършиха днешната борсова сесия на зелено, докато инвеститорите очакват резултатите от президентските избори в САЩ, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи сесията с 0,32% ръст, а повечето сектори и борси се върнаха на положителна територия, след като поеха надолу по време на следобедната търговия.

Британският FTSE 100 записа 0,53% ръст, докато френският CAC 40 и германският DAX нараснаха съответно с 0,35% и 0,24%.

След ръстовете в понеделник, инвеститорите бяха по-резервирани във вторник, докато американските потребители се насочват към избирателните секции, за да гласуват за следващия президент на страната. Банките и брокерите подсказват, че може да има вълнения като след решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз (ЕС), след като резултатите бъдат обявени.

В рамките на деня Credit Agricole отчете нетна печалба от 1,86 млрд. евро (2,1 млрд. долара) за третото тримесечие на годината. Сумата се оказа над очакванията на анализаторите за 1,7 млрд. евро. Акциите на компанията повишиха стойността си с 5,6% и се озоваха на върха на Stoxx 600.

Британската верига Marks & Spencer обяви 90% свиване на печалбата си за първото полугодие. Освен това разкри, че затваря около 30 магазина във Великобритания, но обеща да продължи да инвестира в търговски обекти за храна. В резултат от новините книжата на компанията поеха с 5,2% надолу в края на търговията.

Цените на петрола останаха почти без промяна при приключването на борсовата сесия днес, след като стартираха деня с ръстове. Брентът се търгуваше с 0,04% по-ниско, за 46,12 долара за барел, докато американският суров петрол - с 0,06% по-скъпо, за 44,96 долара за барел.

Днес бяха изнесени данни за германското индустриално производство, от които стана ясно, че то се понижава повече от очакванията през септември и записва най-големия си месечен спад от над две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още