IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси не намериха единна посока

След като властите в Лондон понижиха прогнозите си за БВП и инфлацията в Обединеното кралство, акциите на британските банки се търгуваха смесено

19:37 | 16.03.16 г.
Европейските индекси не намериха единна посока

Европейските акции се търгуваха смесено в сряда, съобщи CNBC. Паневропейският индекс Stoxx 600 финишира почти без изменение. Германският индекс DAX се повиши с 0,5 на сто а пък френският CAC изтри 0,2%.

Инвеститорите очакват и решението на Фед за паричната политика в САЩ, което се очаква в 20:00 часа българско време. По всяка вероятност няма да има повишение на лихвените проценти.

Лондонският FTSE 100 ограничи печалбите и в крайна сметка затвори сесията с 0,6% повишение. По-рано през деня министърът на финансите Джордж Озбърн обяви, че британските власти понижават прогнозите си за ръста на БВП и инфлацията в Обединеното кралство. Паундът поевтиня спрямо долара след новините, като понижението е 0,4% до 1,409 долара.

Акциите на британските банки се търгуваха смесено, като HSBC отчете ръст от близо 1% в цената. Standard Chartered и Lloyds финишираха на червено. Компанията производител на продукти за хранителната индустрия Тате & Lyle записа 2-спад в цената на акциите си, след като Озбърн обяви т.нар. данък „захар“ върху някои напитки. В крайна сметка акциите финишираха с около 1% спад в цената.

Акциите на швейцарската банка Credit Suisse поевтиняха с 4,9 на сто, след като адвокатите на бившия грузински премиер Бидзина Иванишвили подадоха иск срещу кредитната институция, свързан с пране на пари.

Леко поскъпване имаше при акциите на оператора на франкфуртската фондова борса Deutsche Boerse, след като беше обявено сливането с London Stock Exchange Group (LSE). Първоначално и акциите на LSE поскъпнаха, но затвориха сесията с понижение от над 1%.

При Volkswagen имаше повишение от 1,5% въпреки продължаващите затруднения за автомобилния гигант около скандала с вредните емисии.

Акциите на Deutsche Bank поевтиняха с над 4%, след като съизпълнителният директор Джон Краян заяви, че не очаква банката да отчете печалба през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още