IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси записаха стабилни повишения

Цените на петрола първоначално се повишиха по време на сесията, но впоследствие попаднаха под натиск следобед

19:51 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските индекси записаха стабилни повишения във вторник след новата порция корпоративни отчети, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс STOXX 600 добави 1,5 на сто. Всички сектори от състава му нараснаха, като най-успешни бяха банковият и туристическият, които добавиха по над 2%.

Британският индекс FTSE 100 се повиши с 0,76%, докато френският CAC 40 се покачи с 1,32%, а германският DAX - с 1,22%.

Книжата на компаниите от суровинния сектор се представиха по-добре от широкия пазар, като общият ръст на сектора е 2,76 на сто. Акциите на Glencore, Anglo American и BHP Billiton поскъпнаха с по над 1,5%, подкрепени от леката слабост на долара и стабилно нарастване на цените на металите.

Цените на петрола първоначално се повишиха по време на сесията, но впоследствие попаднаха под натиск следобед. При затварянето на сесията европейският сорт Брент се търгуваше на цена от 51,37 долара за барел, а американският лек суров петрол WTI - за 49,93 долара за барел.

Предпазливостта на инвеститорите продължава да се покачва с наближаването на датата на президентските избори в САЩ и на фона на дебата относно момента, в който американският Федерален резерв ще повиши лихвите. В понеделник заместник-председателят на Фед Стенли Фишър заяви, че централната банка е "много близо" до достигането на целите си за равнището на заетостта и инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още