IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром не се отказва от "Турски поток"

Газовият гигант подписа договор за конфиденциалост за проекта със South Stream Transport

09:47 | 22.01.16 г.
Газпром не се отказва от "Турски поток"

Руският газов гигант Газпром е подписал споразумение за конфиденциалност със South Stream Transport по отношение на реализацията на проект за газопровод по дъното на Черно море до Турция, съобщава руското издание "Ведомости".

По силата на това споразумение двете компании ще трябва да пазят търговската тайна по отношение на получена информация за проекта. Договорът е в сила до 2021 година.

По-рано през седмицата Газпром прекрати договор със South Stream Transport за реализацията на "Южен поток".

Проектната компания беше създадена между акционерите Газпром, EDF, италианската Eni и Wintershall, която е дъщерна компания на BASF, за изграждане на морската част на "Южен поток". В края на 2014 година Газпром изкупи дяловете на останалите акционери в компанията.

Още тогава се заговори, че активите на South Stream Transport ще бъдат използвани за строителството на наследника на газопровода - "Турски поток".

Досега Турция и Русия не успяха да се договорят за изграждането на новото газово съоръжение. Допълнително обтегнатите отношения между двете страни пък поставят под съмнение реализацията на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още