IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" обръща внимание на проектите в Източна Русия

Активно ще се работи за разширяване на добива, преносната мрежа и преработвателните предприятия

15:13 | 12.12.14 г.
"Газпром" обръща внимание на проектите в Източна Русия

Руският газов гигант „Газпром“ ще обърне внимание на мащабната си програма за развитие на обекти в източните части на Русия, които са важни за социално-икономическото развитие на регионите, става ясно от съобщение на държавната компания.

Активно ще се работи за разширението на ресурсната база – добива, преносната мрежа и преработвателните предприятия в тези части на страната. Един от проектите е и изграждането на газопровода „Силата на Сибир“, който цели връзката между руската газопреносна мрежа и Китай.

Припомняме, че в края на октомври „Газпром“ увеличи средствата си за инвестиции за тази година, за да осигури развитието на стратегически проекти като „Южен поток“ и „Силата на Сибир“.

Така през тази година държавната компания имаше на разположение към 1 трилион рубли за инвестиции. За капитално строителство трябва да бъдат отделени 804 млрд. рубли.

В началото на декември обаче руският президент Владимир Путин обяви от Анкара края на „Южен поток“. За мнозина това съобщение беше изненада, още повече, че броени дни преди това „Газпром“ съобщи за намеренията си да започне строителството на морската част на „Южен поток“ в средата на декември 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още