IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром отново занижи прогнозата си за добив на газ за 2015 г.

Печалбата на компанията обаче расте 4,8 пъти за първите девет месеца на годината

18:47 | 13.11.15 г. 1
Газпром отново занижи прогнозата си за добив на газ за 2015 г.

Руският газов гигант Газпром отново намали прогнозата си за добива на природен газ през тази година, съобщава руската информационна агенция, ТАСС като се позовава на финансовия отчет на компанията за деветмесечието.

Очакванията на държавната компания са през тази година добивът на природен газ да достигне 427 млрд. куб. метра природен газ. Предишната прогноза беше за добив на 444,6 млрд. куб. метра.

През миналата година добивът на Газпром беше 443,9 млрд. куб. метра. Ако се изпълнят прогнозите, това означава, че добивът на природен газ ще се свие с почти 4%.

На няколко пъти през годината Газпром снижава очакванията си по отношение на добива, мотивирано с намалените доставки за Украйна и по-толпото време в някои части на Европа.

За сметка на това обаче газовият гигант съобщава за сериозно увеличение на печалбата за периода януари - септември - 4,8 пъти до 169,7 млрд. рубли (2,4 млрд. евро). Тласък на печалбата са дали слабата рубла и сделки с недвижими имоти, допълва DPA.

Приходите на Газпром за отчетния период се увеличават с 8% до 3,09 трлн. рубли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
hex
преди 8 години
Ама Путин го предрече това преди повече от година!https://***.youtube.com/watch?v=koH50wC21s0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още