IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще депортира рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище

През миналата година са депортирани 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут

16:08 | 19.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германските власти възнамеряват да депортират рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище през 2017 г., предават Ройтерс и БТА.

Германия е депортирала вече рекордните 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут през миналата година и този брой ще се увеличава през 2017 г., заяви пред в. "Билд" Петер Алтмайер, началник на политическия кабинет на канцлера Ангела Меркел.

За да успокои недоволството на консервативните среди от решението на Меркел да отвори границите на Германия през 2015 г. за бежанците, ръководството на нейната партия Християндемократически съюз започна да настоява за по-голям брой депортации на мигранти, чиито молби са били отхвърлени, както и на чужденци, извършили престъпления.

Алтмайер заяви, че е важно тези хора да бъдат своевременно връщани в страните си, за да се поддържа високо равнището на обществено одобрение към системата за предоставяне на убежище.

По думите му близо половината от подадените през 2016 г. 700 хил. молби са били отхвърлени, което свидетелства за очаквания нов рекорд на депортациите през 2017 година.

Днес Ангела Меркел заяви, че ЕС все още има отговорността да приема бежанци и призова правителствата на ислямските държави да помогнат за това хората да се убедят, че тероризмът няма общо с религията, предаде Breitbart.

„Имаме отговорността, ЕС има отговорността да приеме бежанци“, посочи Меркел, цитирана от Фокус. „Ние не можем просто да не правим нищо. Трябва да се справим с този въпрос“, добави тя.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още