IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще приема повече бежанци от Италия всеки месец

Месечната квота ще се увеличи от 500 на 750 души

22:30 | 06.07.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германия ще увеличи броя на мигрантите, които ще приема всеки месец от Италия, стана ясно след състояли се разговори на международната конференция по миграцията в Рим, съобщи БТА, позовавайки се на DPA.

Месечната квота ще се увеличи от 500 на 750 души, каза германският заместник-външен министър Михаел Рот.

"Германия е страната, приела най-много бежанци, а сега преговаряме с италианците да приемем още повече", каза той.
Агенцията припомня, че от началото на годината в Италия са пристигнали 85 000 мигранти. Германия ще изпрати допълнително 1 млн. евро в Италия като помощ за справянето с бежанската криза през 2017 г., както и 4 млн. евро на Международната организация по миграцията за нейната дейност по въпроса в Мароко и Тунис, каза Рот.

Той обаче отбеляза, че засега само Германия дава рамо на Италия в тази трудна ситуация, което все още не решава въпроса. 

В конференцията в италианската столица участваха представители на ЕС и ООН, както и министри и други официални представители на редица европейски и африкански страни. Те обсъдиха начини за пресичане на притока на мигранти на южните граници на Либия, още преди да са стигнали Средиземно море, предаде AFP.

"За да намалим броя на пристигащите у нас, трябва да намалим броя на пристигащите в Либия. Не бива да действаме само в северната й част или в морето, а на южните й граници", обясни пред журналисти след срещата италианският външен министър Анджелино Алфано.

"Ако контролът по границите на транзитните страни е ефикасен, то "билетите", продавани от най-голямата в историята престъпна агенция за пътувания, ще загубят стойността си. Ако трафикантите не могат повече да гарантират стигането до Европа, агенцията им за пътувания ще фалира. Това е нашата мисия", допълни той.

Африканските министри - на Либия, Нигер, Тунис, Египет, Чад, Етиопия, Судан - и европейските - на Германия, Австрия, Испания, Франция, Холандия, Малта, Естония - подписаха днес обща декларация. Тя призовава за инвестиции в страните на произход на мигрантите, подкрепа за граничния контрол на транзитните страни и по-строга политика на връщане на мигрантите, било то доброволно, или не.

Държавите, подписали декларацията, се ангажираха да помогнат на Върховния комисариат на ООН за бежанците и на Международната организация по миграция (МОМ) да увеличат присъствието си в Африка, където да провеждат информационни кампании за опасностите от пътуването към Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
и на тия им трябват спешно изнасилвачи кат в Дания .... Швабия като държава след 20г. престава да съществува и бъде технологично и икономическо чудо, защото това е и целта на аверчетата им от Сашш .... така се действа със съюзниците, Немция ше оцелее само и единствено като държава и икономика ако швабите се събудят изритат дъртофелницата и изпотрепат всичкото цигганин и Американски окупатор на своя територия......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
Dimat
преди 6 години
Войната срещу бялото население на Европа(ЕС),върви с пълна пара и без никакви отклонения от главната цел.Такива са жидомасонските заповеди,които се спускат на "народите"(стадата),чрез техните слуги,настанени по върховете на останките от "държави"!Вече съвсем ме намразиха затова че повтарям до втръсване на стадата - не са виновни жидомасоните,а самите ние,*** стада,дето не виждаме,или от страх се правим,че не виждаме,как ни унищожават!Ама,пък как реве Стадото,когато наивници,като мен се опитват да ми кажат това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Нека да приема ...да приеме и шариата догодина !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още