IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската полиция уби въоръжен мъж, взел заложници в киносалон в град Фирнхайм

Никой друг не е пострадал, като най-вероятно не става дума за терористична атака

19:30 | 23.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Киносалонът в град Фирнхайм. <em>Снимка: БТА</em></p>

Киносалонът в град Фирнхайм. Снимка: БТА

Въоръжен мъж взе днес заложници в киносалон в германския град Фирнхайм, след което беше застрелян от полицията, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

Органите на реда заявиха, че никой друг не е пострадал, посочва БТА.

Преди това местни медии съобщиха, че при стрелбата в киното са били ранени между 20 и 50 души. Според вестник Билд  25 души пострадали от използван от полицията сълзотворен газ.

Източници от областта на сигурността, цитирани от ДПА, казаха, че нападателят вероятно е действал сам и не е бил терорист.

Вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт заяви, че не е ясно дали оръжието на мъжа е било истинско, съобщи АР.

По германската телевизия бяха излъчени кадри, показващи как тежко въоръжени полицаи с шлемове и специална екипировка щурмуват киносалона във Фирнхайм, а двама души бягат от сградата.

По-рано местни медии съобщиха, че маскиран мъж е открил стрелба в киното. Според вътрешния министър на Хесен нападателят е бил убит от полицията, след като елитни сили са щурмували сградата. Има информация, че стрелецът е бил психически нестабилен. Той произвел четири изстрела от оръжие, чийто вид се установява.

Нападателят е носел ръчна граната и пояс с експлозиви, предаде ТАСС, като се позова на вестник Билд. Гранатата и поясът са били намерени от служители на местните органи на реда до тялото на застреляния от полицията нападател. Те са изпратени за експертиза.

Един от заложниците е заявил пред германския вестник, че нападателят е говорил на развален немски. Не се съобщава самоличността на нападателя, не са ясни и мотивите му. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още