IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцки хотелиери излязоха на протест срещу реформите на трудовия пазар

Представители на туристическия бранш в южната ни съседка обявиха 24-часова стачка

20:11 | 20.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Гръцки хотелиери и ресторантьори излязоха на протест срещу реформите на трудовия пазар, подготвени от правителството по искане на кредиторите, съобщи Ройтерс. Представители на бранша обявиха 24-часова стачка. 

Агенцията припомня, че летният туристически сезон в страната е в своя пик. Годишно повече от 25 млн. туристи посещават Гърция, а което прави туристическия сектор един от водещите в икономиката - 20% от заетите в страната работят в тази сфера.

Туризмът допринася 18% към брутния вътрешен продукт на Гърция.

"Туризмът расте на гърба на служителите", коментираха протестиращите в центъра на Атина. Те се обявиха против гъвкави форми на заетост, които предвижда правителството, както и намаляването на минималната заплата за младите служители.

Ройтерс припомня, че СИРИЗА дойде на власт през 2015 година с обещания за повишаване на заплатите и защитата на трудовите права.

Протестите срещу икономиите са често явление в Гърция, изразяващи умората на хората от седемте години на опити за реформи и кризата, оставила хиляди без работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още