IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Henkel отчете по-добра печалба след икономии на някои бизнеси

Положителните резултати дават добър старт на новия изпълнителен директор, поел поста на 1 май

11:25 | 19.05.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият главен изпълнителен директор Ханс ван Билен <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Новият главен изпълнителен директор Ханс ван Билен Снимка: архив Ройтерс

Германският производител на потребителски стоки Henkel отчете по-високи резултати от очакванията на анализаторите в четвъртък, след като намаляването на разходите на бизнесите за производство на праха за пране Persil и лепилото Loctite дават силен старт на новия главен изпълнителен директор Ханс ван Билен, коментира Ройтерс.

Коригираната печалба преди лихвите и данъците е нараснала с 6,2% до 751 млн. евро през първото тримесечие до края на март. Оценката бие консенсусната оценка за 731 млн. евро, както и най-високата прогноза в анкета на Ройтерс.

Ван Билен пое ръководството на Henkel на 1 май, наследявайки Каспър Рорстед, който се премести в производителя на спортни стоки Adidas. Новият изпълнителен директор е изправен пред предизвикателството да заздрави маржовете на фона на волатилни валути и отслабващ растеж в Китай.

Разчитайки на търсенето на козметични продукти, като дезодорантите Fa или сапуните Dial на развиващи се пазари като Мексико, Henkel потвърди насоките си за стабилен органичен растеж на продажбите за 2016 г. в диапазона между 2% и 4% спрямо 3% през 2015 г.

През първото тримесечие органичният ръст на продажбите е 2,9%. По американските счетоводни стандарти (GAAP) обаче се оказа, че продажбите са се вдигнали само с 0,6% до 4,46 млрд. евро, малко по-ниско от средната оценка на анализаторите за 4,49 млрд. евро.

Акциите на Henkel поскъпнаха с 2% в търговията преди отварянето на пазара като част от индекса Lang & Schwarz, докато индексът на сините чипове в Германия DAX отчете ръст от 0,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още