IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING планира да съкрати 5800 работни места, за да намали разходите

Съкращенията ще се осъществят до 2021 г. в Холандия и Белгия

10:00 | 03.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Холандската финансова група ING Groep планира да съкрати 5800 работни места в Белгия и Холандия през следващите пет години, за да намали разходите, докато компанията ускорява цифровата си трансформация, съобщава Bloomberg.

ING очаква да спести годишни разходи за около 900 млн. евро с тази инициатива, заяви кредиторът в съобщение от понеделник. Банката ще инвестира и около 800 млн. евро в дигитални технологии. 

ING, която има 51 833 служители към края на юни, очаква да намали с 2300 работните места в Холандия и с около 3500 в Белгия. Около 7000 души като цяло ще бъдат засегнати, каза кредиторът.

Главният изпълнителен директор Ралф Хамерс, който пое поста през октомври 2013 г., инвестира във финансови технологии, за да намали разходите за служители и банкови клонове. В същото време той се опитва да разшири кредитирането към потребителите и компаниите извън вътрешния пазар в Холандия. Макар че ING не е изправена пред големи глоби, както някои от конкурентите ѝ, рекордно ниските лихвени проценти и регулаторните изисквания оказват натиск върху базирания в Амстердам кредитор за намаляване на разходите.

Commerzbank каза в четвъртък, че планира да съкрати 9600 работни места и че няма да обмисля възстановяване на плащанията на дивиденти, докато не направи по-голямата част от съкращенията през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още